Deelnemende koren en groepen 2019

ZUID WEST 10    (Terneuzen)

Zij zijn niet zomaar een standaard shantykoor uit Terneuzen en niet alleen een gemengd koor bestaande uit 25 leden dat de maritieme volksmuziek hoog in het vaandel heeft, maar ze brengen ook nog eens amusement en show!
Elke week wordt er trouw gerepeteerd en het resultaat is duidelijk te horen en te zien tijdens een optreden.
De combinatie van goede samenzang en aanstekelijk enthousiasme is het handelsmerk van Zuid West 10. Bij ieder optreden wordt er ook een beroep gedaan op het publiek om daar waar het kan mee te laten zingen.
De gekozen nummers zijn zeker niet alledaags: shanty's, internationale liederen, volksliedjes, oude balades, Zuid West 10 zingt het allemaal. Solisten zorgen voor een verrassende afwisseling en het acteervak is hen niet vreemd. 
Mocht u interesse hebben, ze zijn naarstig op zoek naar zangers en muzikanten. De repetitie is op donderdagavond in "het Keldertje". Schroom niet en kom eens langs. 


600_foto_zw_10.jpg

 

 

DE DEKZWABBERS (Terneuzen)

De Dekzwabbers is een shantykoor uit Terneuzen dat in 2003 is opgericht door oud varenden. Het koor bestaat uit zo'n 40 leden en brengt shanty's, zeemansliederen, folksongs en vele liedjes uit de oude doos ten gehore. Ze hebben al veel succesvolle uitvoeringen gebracht, zoals op evenementen, festivals en treden ook met regelmaat op in verzorgingstehuizen. Uiteraard zijn zij als Terneuzens shantykoor vaste gast op ons evenement.

 

600_dekzwabbers.jpg


 

SHANTYCHOR BOCHUM

Dit Shantykoor uit Duitsland is voor het eerst te gast op ons festival.
Met een ploeg van ongeveer 40 leden heeft het koor in de loop der jaren een breed repertoire ontwikkeld. Bij ons zijn ze met een delegatie van ongeveer 22 zangers. Hun repertoire varieert van klassieke, krachtige en originele shanty’s, geïnterpreteerd in de traditionele versie van het werklied, tot hun eigen moderne shanty-arrangementen en sfeervolle zeemansliederen.

 

600_shantykoor_bochum.jpg

 

 

JIM CORR

Jim Corr een zanger met banjo, hij woont in noord Ierland, hij schrijft eigen songs en speelt op de banjo zoals weinig mensen dat kunnen.
Een echte banjovirtuoos. Het is een van de laatste mannen die nog op de windjammers heeft gevaren.
Jim is al meerdere malen te gast geweest op ons evenement en we zijn blij dat hij ook dit jaar weer van de partij is.

 300_jim_corr.jpg

 

SCHEEPSFOLK

Scheepsfolk is een Nederlandse maritieme folkband met een geheel eigen geluid. De band is al meerdere malen te gast geweest op ons Shantyfestival. De band treedt regelmatig op in vele landen tijdens festivals, nautische evenementen en in folkclubs. De enthousiaste bemanning, vier in totaal, begeleidt zichzelf met accordeon, gitaar, mandoline, banjo, ukelele, trekzak, wasbord, candrum, kazou, cajon en contrabas. De muzikale invloeden komen uit heel Europa en ook zijn er cajun, Americana en skiffle invloeden te beluisteren, waardoor Scheepsfolk een eigen unieke stijl heeft ontwikkeld.

 300_pr_scheepsfolk_final_7.jpg


HET SCHELDELOODSENKOOR

Het koor is 27 april 1971 opgericht en bestaat uit ongeveer 60 personen. Ze zingen in zeemanskleding de shantyliederen zoals deze werden gezongen in de vorige eeuw.
Zij combineren op spectaculaire wijze zang, dans en muziek! Het Scheldeloodsenkoor heeft een rijke historie van zowel nationale als internationale optredens en zijn ook al jarenlang te gast op ons evenement. Wij zijn er trots op dat ze weer aanwezig zijn.

600_img-20190908-wa0038.jpg

 

 

STRAWBERRY SAILORSINGERS

De Strawberry Sailorsingers is een 23 leden tellend koor uit Zundert. Overige muzikanten bespelen de gitaar, de banjo, de fluit, tin-whistle, Bodrhan en af en toe een theekist en wat ander slagwerk. Ook zij zijn al vaker op ons festival te gast geweest. 
Het repertoire, authentiek en zonder smartlappen maar wel met enkele Nederlandse nummers.

300_strawberry_sailorsingers.jpg

 

SHANTYCREW BUITENBOORD

Shantycrew Buitenboord is opgericht in september 2002 in Zwolle. De crew bestaat momenteel uit 6 zangers. Er worden originele shanty’s, drank- en seasongs a-capella gezongen. De optredens zijn vooral op festivals, in kroegen, op schepen en in jachthavens. Bijna alle songs worden in het Engels gezongen, maar een enkele keer ook Frans en Nederlands. De Shantycrew Buitenboord is al vaker te gast geweest op ons festival.

300_shantcrew_buitenboord.jpg

 

 

FRIENDS OF FOLK:

Zes Zeeuws-Vlaamse liefhebbers die het zingen en spelen, van vooral Ierse volksmuziek samen met het publiek, hartstikke leuk vinden. Daarnaast zingen zij Shanty’s en (zelf gecomponeerde) seasongs.
De band bestaat uit Jan Hamelink: trekzak, bohran, mondharmonica en zang;
Gerrie Romeijn: banjo, bouzouki, mandoline en zang
Dick Busch: gitaar en zang
Wout van de Broek: bohran, cajon en zang
Piet de Haan en Piet Plasmans zang.
Zij hebben al vele optredens op hun naam staan op diverse shantyfestivals, in cafés , restaurants, op kerstmarkten, bruiloften, verzorgingstehuizen enz.

300_friends_of_folk_2.jpg

 

 

VISWIJVENKOOR DE VLIET GRIETEN 


Het viswijvenkoor de Vlietgrieten bestaat uit vrouwen uit Leidschendam en omgeving. Onder de begeleiding van hun dirigent en met muzikale begeleiding van 4 accordeonisten vertolken zij liedjes en shanty’s over zeemansvrouwen, woelige baren, avontuur, weemoed en over een lach en een traan. Dit alles aangevuld met lekkere meezingers.

300_vliet_grieten_jpg.jpg

    Realisatie: TiDi Graphics